kompot feijoa

pyszny i bardzo zdrowy kompot na zimę. Gotuj pyszne! Niesamowite i zdrowe owoce feijoa. Kompot z nich jest po prostu oszałamiający. Słodki smak z lekką kwaskowatością... moje dzieci po prostu go uwielbiają. Zimą bardzo brakuje witamin, aw preparatach feijoa, przy odpowiednim przygotowaniu, są one zachowane.
MusyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 6 g
24 kcal
IG: 17 / 0 / 83

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

1. Umyj feijoa i wyczyść, nie zapomnij przyciąć kucyków.
2. Wysterylizuj słoik i pokrywkę.
3. Włóż jagody do słoika, wypełniam go nieco mniej niż połowę.
4. Wlej cukier do jagód.
5. Zagotuj wodę i zalej jagody cukrem.
6. Zakręć pokrywkę i odwróć słoik. W tej pozycji pozostaw kompot na jeden dzień w cieple.

gotowe! Kompot przygotowany według tego przepisu należy przechowywać w chłodnym miejscu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Feijoa - 49   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy