sok pomidorowy z solą

pikantny i oryginalny w smaku sok warzywny! Po prostu przyjemność! Kto jak, ale uwielbiam zbierać i pić potem nie tylko sok pomidorowy, ale z pikantnymi ziołami i czosnkiem. Okazuje się, że jest niezwykły i bardzo smaczny. Ale oczywiście możesz dodać inne przyprawy lub w ogóle - dodać tylko sól. Sok nadal będzie smaczny i zdrowy!
BezstAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
24 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1. Pomidory umyć, pokroić na pół lub na ćwiartki, jeśli pomidory są duże.
2. Za pomocą sokowirówki wyciśnij sok z pomidorów. Powtórz proces po raz drugi, aby uzyskać maksymalny sok.
3. Wlej sok do rondla, umieść go na umiarkowanym ogniu.
4. Dodaj sól i pieprz.
5. Obierz i wyciśnij czosnek przez prasę.
6. Włóż bazylię.
7. Pozwól sokowi zagotować się i gotuj przez 5-7 minut. Usuń pianę, jeśli to możliwe.
8. Wlej sok do sterylnych słoików, Zamknij hermetycznie pokrywkami i odwróć, zawijając w coś ciepłego. Niech słoiki w tej formie staną na jeden dzień (aż całkowicie ostygną).

sok pomidorowy jest gotowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy