tartaletki morska radość
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Nadzienie. Gotuj krewetki w osolonej wodzie do miękkości, obierz. Pozostaw kilka sztuk do dekoracji, resztę drobno posiekaj. Kalmary obrać, gotować przez 1-2 minuty w osolonej wodzie. Ostudzić, pokroić w drobną kostkę. Drobno posiekaj paluszki krabowe. Jajka ugotować i drobno posiekać. Połącz krewetki, kalmary, paluszki krabowe, czerwony kawior i jajka. Dopraw majonezem i wymieszaj.
2. Napełnij tartaletki sałatką, udekoruj sercami krewetek i czerwonego kawioru oraz liśćmi zieleni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Tartaletki - 514 kcal/100g
- Kałamarnica tusza - 96 kcal/100g

