kawa w Turku elektrycznym

Kawa zrobiona w elektrociepłowni to nowoczesny klasyk! Prawdziwi miłośnicy kawy zawsze szukają okazji, gdzie ją wypić, a najlepiej wypróbować nowy sposób jej parzenia. Podróżującym miłośnikom kawy, tak jak ja, nie zawsze udaje się znaleźć okazję do zaparzenia kawy w klasyczny sposób – w Turku. Wyjściem może być Elektryczny Przenośny Turek. Nic niezwykłego i zbędnego - tylko wygoda. Parzenie w nim kawy nie jest trudniejsze niż w zwykłej.
MilaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 100 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
4 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

na początek tradycyjnie wlej czystą wodę do Turku. Ilość wody może się różnić w zależności od objętości Turcy. Następnie wlej ulubioną mieloną kawę 1-3 łyżki. Ilość kawy zależy również od Twoich preferencji, obserwuję następujące proporcje: 1 łyżeczka. do szklanki 200 ml. w razie potrzeby możesz dodać cukier.

więc włącz Turka. Dalszy proces zależy od Ciebie: jeśli twoja Kolejka elektryczna ma funkcję automatycznego wyłączania, możesz spokojnie robić swoje, aż kawa będzie gotowa. Moja Turka nie ma takiej funkcji, więc muszę mieć oko na kawę, tak jak w przypadku zwykłego Turka.

teraz czekamy około 3 minut. Kiedy piana zacznie się unosić, będzie to znak gotowości kawy. Na koniec wlej napój do filiżanki.

i koniecznie ciesz się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kawa naturalna, mielona - 201   kcal/100g
  • Kawa - 94   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy