kawa w Turku na kuchence elektrycznej

na kuchence elektrycznej zaparz kawę-prawie jak na gorącym piasku! Spróbuj! Słyszałem, że wielu wątpi, czy można zaparzyć naprawdę pyszną kawę na kuchence elektrycznej.
MarinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 100 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
4 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

aby zrobić pyszną kawę na kuchence elektrycznej, włącz ją na pełną moc.
wlej zimną wodę do Turku, włóż cukier i kawę.
Piec się rozgrzał - teraz wyłącz go i umieść na rozgrzanej powierzchni Turku.
poczekaj około 10 minut, aż podniesie się "Czapka"kawy.
zdejmij turkę z pieca, dotknij ją lekko o twardą powierzchnię, aby pianka opadła.
powtórz proces, podnosząc piankę jeszcze dwa razy.
następnie przechyl piankę do filiżanki i pozostaw kawę na minutę, aby większość fusów znalazła się na dnie.
delikatnie napełnij filiżankę napojem.

miłej kawy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kawa naturalna, mielona - 201   kcal/100g
  • Kawa - 94   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy