policzek w powolnej kuchence

zaufaj nowoczesnym urządzeniom kuchennym. Szybko, smacznie i wygodnie! Nadal nie jestem zadowolony z mojej powolnej kuchenki, mimo że gotujemy w niej od ponad roku. Są takie potrawy, które wolę gotować za pomocą tej cudownej techniki. Ten przepis należy do tej kategorii.
M. JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 88 % 58 g
węglowodany 3 % 2 g
423 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h

kroimy policzek na średnie kawałki, aby był dobrze ugotowany i solony podczas gotowania. Bierzemy skórkę cebuli i myjemy ją z brudu i kurzu. Wlej wodę do pojemnika multicookera, dodaj sól, łuskę i oczywiście kawałki policzków. Gotuj przez godzinę.

podczas gotowania policzków drobno posiekaj czosnek, włóż go do pojemnika i dodaj oba rodzaje pieprzu i chmielu-suneli. Dobrze wymieszaj. Po godzinie włóż cebulę, liść laurowy do pojemnika na policzku i gotuj przez kolejne dwie godziny.

po wyznaczonym czasie wyjmujemy i czekamy, aż ostygnie, po czym wkładamy każdy kawałek do torby i posypujemy czosnkiem z przyprawami. Dobrze potrząśnij każdą torbą i włóż wszystko do zamrażarki.

po godzinie policzek jest gotowy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Skórka cebuli - 0   kcal/100g
  • Policzek wieprzowy - 494   kcal/100g

Podobne przepisy