policzek w powolnej kuchence
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
kroimy policzek na średnie kawałki, aby był dobrze ugotowany i solony podczas gotowania. Bierzemy skórkę cebuli i myjemy ją z brudu i kurzu. Wlej wodę do pojemnika multicookera, dodaj sól, łuskę i oczywiście kawałki policzków. Gotuj przez godzinę.
podczas gotowania policzków drobno posiekaj czosnek, włóż go do pojemnika i dodaj oba rodzaje pieprzu i chmielu-suneli. Dobrze wymieszaj. Po godzinie włóż cebulę, liść laurowy do pojemnika na policzku i gotuj przez kolejne dwie godziny.
po wyznaczonym czasie wyjmujemy i czekamy, aż ostygnie, po czym wkładamy każdy kawałek do torby i posypujemy czosnkiem z przyprawami. Dobrze potrząśnij każdą torbą i włóż wszystko do zamrażarki.
po godzinie policzek jest gotowy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Skórka cebuli - 0 kcal/100g
- Policzek wieprzowy - 494 kcal/100g