przekąska zimny kebab z serca

pyszna, sycąca, świetna przekąska. Szczególnie podoba się mężczyznom! . Bardzo podoba się całej naszej rodzinie. Z świątecznego stołu znika w chwili)
PolochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 63 % 12 g
tłuszcze 21 % 4 g
węglowodany 16 % 3 g
92 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

gotuj serce wołowe do miękkości (około 1,5 godziny) z dodatkiem liścia laurowego i soli. Ostudzić. Cebulę pokroić w półpierścienie i marynować w marynacie: 200 ml wody + ocet + sól + cukier wskazany w przepisie. Cebulę marynuje się przez około 30 minut. Pokrój serce w paski, wymieszaj z cebulą, pieprzem i dodaj olej roślinny. Możesz jeść, ale jeśli stoisz w lodówce, będzie jeszcze smaczniejszy)))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Serce baranie - 82   kcal/100g
  • Serce wołowe - 96   kcal/100g

Podobne przepisy