przekąska zimny kebab z serca
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
gotuj serce wołowe do miękkości (około 1,5 godziny) z dodatkiem liścia laurowego i soli. Ostudzić. Cebulę pokroić w półpierścienie i marynować w marynacie: 200 ml wody + ocet + sól + cukier wskazany w przepisie. Cebulę marynuje się przez około 30 minut. Pokrój serce w paski, wymieszaj z cebulą, pieprzem i dodaj olej roślinny. Możesz jeść, ale jeśli stoisz w lodówce, będzie jeszcze smaczniejszy)))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Serce baranie - 82 kcal/100g
- Serce wołowe - 96 kcal/100g