smalec w solance cebulowej

świetny przepis dla koneserów produktu takiego jak smalec! Spróbuj! Istnieje wiele odmian tego, jak gotować smalec. A ja, jako ktoś, kto bardzo lubi smalec we wszystkich jego formach, kontynuuję swoje kulinarne eksperymenty. Oto jeden z najnowszych przepisów.
maasikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 1 g
tłuszcze 92 % 24 g
węglowodany 4 % 1 g
222 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 1 h 45 min

dobrze spłucz skórkę cebuli z brudu w pojemniku z wodą. Bierzemy słodki groszek i rozłupujemy go płaską stroną noża. Konieczne jest również wykonanie z czosnkiem.

następnie potrzebujesz wysokiej patelni. Wlej do niego wodę, dodaj łuskę i pieprz, a także czerwoną paprykę, sól i goździki z szałwią, liściem laurowym. Wszystko to należy podgrzać na ogniu i gotować przez 15-20 minut.

przygotowany smalec kroimy w długie kostki, wkładamy do gotowej marynaty i gotujemy nie dłużej niż pięć minut, koncentrując się na liczbie warstw w smalcu. Następnie pozostaw smalec w marynacie.

uciskamy go na dwadzieścia cztery godziny. Po dniu wyjmujemy i po owinięciu folią wysyłamy do zamrażarki.

po tym, jak smalec jest trochę zimny (musisz go trzymać przez co najmniej godzinę), wyjmij go i pokrój. Smalec jest gotowy. Zupa i ukraiński chleb doskonale się z nim połączą.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Skórka cebuli - 0   kcal/100g
  • Szałwia sucha - 315   kcal/100g

Podobne przepisy