Koreańska Sałatka z kiełkującej soi

potężne źródło białka w jednej sałatce! Koniecznie spróbuj! Pyszna koreańska sałatka z kiełkującej soi przyniesie nieocenione korzyści zdrowotne, ponieważ zawiera dużą ilość kwasów tłuszczowych, witamin i białka. Aby odporność była silna, włącz do swojej diety kiełkującą soję!
savuleAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 8 g
tłuszcze 54 % 20 g
węglowodany 24 % 9 g
236 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

gotuj kiełki we wrzącej wodzie przez około 3-4 minuty. Bardzo ważne jest, aby nie rozgotowywać soi, aby kiełki pozostały chrupiące. Doprowadzając soję do gotowości, wrzuć ją do durszlaka, aby cała woda zniknęła.

obierz cebulę, drobno posiekaj i smaż na oleju roślinnym do miękkości.
w głębokiej misce połącz gotowane kiełki soi z prażoną cebulą, dodaj paprykę pokrojoną w małe kostki, wyciśnij czosnek przez prasę, wlej sos sojowy.

sól i pieprz wszystkie składniki do smaku, wymieszaj. Ta sałatka powinna być pikantna, ale nadal kieruj się swoim gustem.

smacznego i dobrego zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kiełkująca soja - 141   kcal/100g

Podobne przepisy