Koreańska Sałatka z kiełkującej soi
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
gotuj kiełki we wrzącej wodzie przez około 3-4 minuty. Bardzo ważne jest, aby nie rozgotowywać soi, aby kiełki pozostały chrupiące. Doprowadzając soję do gotowości, wrzuć ją do durszlaka, aby cała woda zniknęła.
obierz cebulę, drobno posiekaj i smaż na oleju roślinnym do miękkości.
w głębokiej misce połącz gotowane kiełki soi z prażoną cebulą, dodaj paprykę pokrojoną w małe kostki, wyciśnij czosnek przez prasę, wlej sos sojowy.
sól i pieprz wszystkie składniki do smaku, wymieszaj. Ta sałatka powinna być pikantna, ale nadal kieruj się swoim gustem.
smacznego i dobrego zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kiełkująca soja - 141 kcal/100g