Soja kiełkowana po koreańsku
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
włóż garnek z wodą i zagotuj. Gotuj soję przez około minutę i spuść zawartość patelni przez sito. Pokrój cebulę w dużą kostkę i smaż na oleju na złoty kolor. Usuń cebulę i wlej olej do soi.
do gotowanej soi dodajemy również ocet, sos sojowy, wyciskamy czosnek i wkładamy pieprz. Po włożeniu na zimno do marynowania soi. Za godzinę będzie można ją zjeść.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Kiełkująca soja - 141 kcal/100g