Soja kiełkowana po koreańsku

szybki, smaczny i niezapomniany! Używaj tylko najlepszych przepisów! W przygotowaniu tego dania uderzyła mnie jego prostota i dostępność. Mimo to soja okazała się tak smaczna, że po opróżnieniu pojemnika postanowiono powtórzyć eksperyment kulinarny następnego dnia.
ZUFAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 7 g
tłuszcze 52 % 24 g
węglowodany 33 % 15 g
264 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 25 min

włóż garnek z wodą i zagotuj. Gotuj soję przez około minutę i spuść zawartość patelni przez sito. Pokrój cebulę w dużą kostkę i smaż na oleju na złoty kolor. Usuń cebulę i wlej olej do soi.

do gotowanej soi dodajemy również ocet, sos sojowy, wyciskamy czosnek i wkładamy pieprz. Po włożeniu na zimno do marynowania soi. Za godzinę będzie można ją zjeść.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Kiełkująca soja - 141   kcal/100g

Podobne przepisy