kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami w powolnej kuchence

proste i smaczne. Odpowiedni dla tych, którzy monitorują swoją wagę. Uwielbiam kapuśniak, czasem razem ze świeżą kapustą wkładam trochę kiszonej kapusty. Tak mi się jeszcze bardziej podoba.
MądraloAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 14 g
tłuszcze 17 % 4 g
węglowodany 25 % 6 g
119 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 15 min

1. Na samym początku Wysyłamy nasze mięso do multicookera, najlepiej wołowinę z kością, aby uzyskać tłuszcz. Tryb wybierz " mięso "(czas gotowania 1 godzina).
2. Gdy mięso jest ugotowane, odcedź bulion z kości i zdemontuj mięso na kawałki. Ponownie wysyłamy wszystko na patelnię.
3. Dodaj ziemniaki pokrojone na kawałki do gotowego bulionu. I posiekaną świeżą kapustę. Włącz tryb " Zupa "(czas gotowania 10 minut).
4. W międzyczasie umyj, obierz i trzy marchewki na tarce.
otwórz pokrywkę multicookera, dodaj marchewki i ponownie włącz tryb "Zupa" (5 minut).
nasza zupa dietetyczna jest gotowa. Podawaj z ziołami i kwaśną śmietaną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy