kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami w powolnej kuchence
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Na samym początku Wysyłamy nasze mięso do multicookera, najlepiej wołowinę z kością, aby uzyskać tłuszcz. Tryb wybierz " mięso "(czas gotowania 1 godzina).
2. Gdy mięso jest ugotowane, odcedź bulion z kości i zdemontuj mięso na kawałki. Ponownie wysyłamy wszystko na patelnię.
3. Dodaj ziemniaki pokrojone na kawałki do gotowego bulionu. I posiekaną świeżą kapustę. Włącz tryb " Zupa "(czas gotowania 10 minut).
4. W międzyczasie umyj, obierz i trzy marchewki na tarce.
otwórz pokrywkę multicookera, dodaj marchewki i ponownie włącz tryb "Zupa" (5 minut).
nasza zupa dietetyczna jest gotowa. Podawaj z ziołami i kwaśną śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g