zupa pomidorowa ryżowa z czosnkiem i ziołami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
wlej 2 litry wody do rondla i zagotuj.
na patelni rozgrzej olej roślinny, usmaż cebulę, dodaj do niej filet z kurczaka pokrojony na małe kawałki, marchewkę i sos pomidorowy. Zgasić.
wlej ryż do wrzącej wody, gotuj przez 2-3 minuty, dodaj zawartość patelni, gotuj przez 5 minut, dodaj ustronę, czosnek (posiekany lub przez zgniatacz), sól, pieprz. Wyłączyć.
pyszne do jedzenia z grzankami lub chlebem pita.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Ryż na parze - 123 kcal/100g