Zupa pomidorowa ryżowa z czosnkiem i ziołami

obfite, smaczne, z subtelną nutą przypraw, ziół i czosnku). Ta zupa jest dosłownie ratownikiem. Bardzo szybki i zaskakująco smaczny.
PolochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 3 g
tłuszcze 25 % 2 g
węglowodany 38 % 3 g
39 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min

wlej 2 litry wody do rondla i zagotuj.
na patelni rozgrzej olej roślinny, usmaż cebulę, dodaj do niej filet z kurczaka pokrojony na małe kawałki, marchewkę i sos pomidorowy. Zgasić.
wlej ryż do wrzącej wody, gotuj przez 2-3 minuty, dodaj zawartość patelni, gotuj przez 5 minut, dodaj ustronę, czosnek (posiekany lub przez zgniatacz), sól, pieprz. Wyłączyć.
pyszne do jedzenia z grzankami lub chlebem pita.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Ryż na parze - 123   kcal/100g

Podobne przepisy