Sałatka z serem warkocz i kurczakiem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Ugotuj filet z kurczaka i jajka, ostudź i pokrój w paski.
2. Weź wędzony warkocz, rozwiń go, podziel na cienkie włókna.
3. Umyj ogórki, w razie potrzeby możesz je obrać. Pokrój w duże paski.
4. Połącz przygotowany ser, filet, ogórek, jajka i posiekaną zieloną cebulę.
5. Sałatka jest doprawiona majonezem. Dodaj sól i pieprz do smaku.
6. Gotową sałatkę można ozdobić włóknami sera i ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Ser warkocz - 320 kcal/100g