jednak jego zastosowanie w gotowaniu nie ogranicza się wyłącznie do podawania piankowego napoju chmielowego. W zręcznych rękach tkane włókna mogą zamienić się w wygodny element do stworzenia niezwykłej prezentacji-jednocześnie mogą być używane zarówno jako ciekawy wystrój, jak i do wiązania bułek lub naleśników z nadzieniem. I to prawda, że nie wszyscy lubią szaszłyki lub wykałaczki, ale całkiem jadalny produkt, który na przykład ściąga warstwy aromatycznego mięsa, harmonijnie uzupełnionego kombinacją warzyw, jest czymś, czego nie można odmówić.
Najczęściej ser warkocz znajduje się w przepisach z tymi pięcioma produktami:
jednak przepisy na dania z serem warkoczowym to w większości sałatki, przekąski i kanapki. Szynka, kurczak, pomidory, paluszki krabowe, marchew, kukurydza, oliwki, papryka, grzyby dobrze komponują się z warkoczem. Aby ugotować coś pikantnego, możesz użyć kombinacji chechila lub suluguni z ananasem. Niezły pomysł - sałatka z krakersami. Jak widać, wszystkie wymienione opcje są łatwe do wykonania. Te produkty znajdują się w najbliższym supermarkecie, a główny składnik z pewnością odegra szczególną rolę w zespole oryginalnych smaków.