Sałatka z serem warkocz i grzankami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Jaja kurze umyć i ugotować na twardo. Umieść pod zimną wodą. Gdy jajka ostygną, obierz je i pokrój w kostkę.
2. Pokrój ser na kawałki tej samej wielkości, Dodaj do jajek.
3. Włóż tam gotowaną fasolę, dodaj kukurydzę w puszkach.
4. Obierz i posiekaj czosnek, dodaj sól i pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj.
5. Dopraw sałatkę kwaśną śmietaną lub majonezem. Preferujemy pierwszą opcję.
6. Pokrój chleb w taką samą kostkę jak jajka. Następnie wysusz go na gorącej patelni.
7. Udekoruj sałatkę gotowymi krakersami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g
- Ser warkocz - 320 kcal/100g