skład / składniki
metoda gotowania
1. Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie, dodać olej, wymieszać;
2. Drobno posiekaj łososia;
3. Ciasto podzielić na dwie części;
4. Rozwałkuj jedną część ciasta i połóż warstwę na blasze do pieczenia;
5. Ryż ułożyć na warstwie ciasta, następnie łososia, sól, przyprawy do smaku;
6. Rozwałkuj drugą część ciasta i ułóż warstwę na wierzchu;
7. Ściśnij krawędzie, zrób dziurę w środku ciasta;
8. Pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na 15 minut;
9. Posmaruj ciasto ubitym żółtkiem;
10. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1 godzinę, koncentrując się na piekarniku i używając drewnianych patyczków;
11. Przykryj gotowe ciasto wilgotną szmatką, pozostaw na 15 minut;
12. Pokrój ciasto na porcje i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g