skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj śliwkę wiśniową i włóż do rondla. Wlej wodę-tylko tyle, aby znajdowała się tuż nad jagodami. Umieść patelnię na średnim ogniu i gotuj przez 10-15 minut-śliwka wiśniowa powinna stać się miękka.
2. W tym czasie umyj, osusz i drobno posiekaj warzywa - miętę i kolendrę.
3. Wyrzuć zawartość na sito, poczekaj, aż płyn spłynie (nie wlewaj go do zlewu), a następnie usuń wszystkie kości.
4. Włóż masę szkarłatną do miski blendera i posiekaj, a następnie przenieś z powrotem na patelnię. Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj wywar.
5. Umieść patelnię na kuchence (ogrzewanie jest minimalne), włóż zioła, dodaj czosnek przepuszczony przez prasę.
6. Wlej cukier, sól i chmiel-suneli. Wszystko wymieszaj.
7. Gotuj przyszły sos przez 8 minut, a następnie włóż do niego orzechy, mieszając, zagotuj.
8. Wlać gotowy sos do sterylnych słoików, zwinąć pokrywkami i ostudzić na ciepło. Następnie usuń tkemali w zimnym miejscu do przechowywania.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Śliwka wiśniowa - 27 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g