ryż gotowany na parze w powolnej kuchence

ryż okazuje się kruchy, złoty i bardzo smaczny!
Króliczek260188Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 90 % 9 g
44 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 40 min

1. Opłucz ryż w wodzie o temperaturze pokojowej, aż woda będzie czysta.
2. Odstaw ryż na 40-60 minut
3. Ryż włożyć do miski multicookera i zalać wodą w proporcji 1 szklanki ryżu do 2 szklanek wody.
4. Na 3 multistakany (160 ml) potrzebujesz 3 kostek bulionu (sól nie jest potrzebna).
5. Ustaw tryb "Ryż".

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kostka bulionowa - 40   kcal/100g
  • Ryż na parze - 123   kcal/100g

Podobne przepisy