Zupa z kurczaka z marchewką

Idealny na rodzinny posiłek-spróbuj .
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 4 g
tłuszcze 22 % 2 g
węglowodany 33 % 3 g
43 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

ugotuj udka, w międzyczasie obierz warzywa, zetrzyj jedną marchewkę na drobnej tarce i dodaj cebulę na oleju słonecznikowym, obierz ziemniaki, pokrój, dodaj wszystko do udek na patelni.

zetrzyj drugą marchewkę na tarce, smaż do miękkości na oleju, przenieś do miski, dodaj jajko i wymieszaj mąkę, aby uzyskać ciasto na naleśniki, dodaj łyżeczkę do zupy. Gotuj do miękkości.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Udko z kurczaka - 185   kcal/100g

Podobne przepisy