zupa z kurczaka z marchewką
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
ugotuj udka, w międzyczasie obierz warzywa, zetrzyj jedną marchewkę na drobnej tarce i dodaj cebulę na oleju słonecznikowym, obierz ziemniaki, pokrój, dodaj wszystko do udek na patelni.
zetrzyj drugą marchewkę na tarce, smaż do miękkości na oleju, przenieś do miski, dodaj jajko i wymieszaj mąkę, aby uzyskać ciasto na naleśniki, dodaj łyżeczkę do zupy. Gotuj do miękkości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g