Sałatka z tuńczykiem pomidorami ogórkami serem warstwowym

bardzo łatwo jest zrobić spektakularną sałatkę na świątecznym stole!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 8 g
tłuszcze 58 % 14 g
węglowodany 8 % 2 g
170 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Połóż tuńczyka na dnie przygotowanych misek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie ułóż jajka przepiórcze pokrojone w kliny. Posyp drobno posiekaną zieloną cebulą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie ser pokrojony w kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie ogórki pokrojone w kostkę. Trochę soli.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie pomidory pokrojone w kostkę. Posyp drobno posiekaną zieloną cebulą. Skropić dressingiem: zmieszany olej, sok i pieprz.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Udekoruj i podawaj. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230   kcal/100g
  • Kawior łososiowy ziarnisty - 245   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Saura blanszowana w oleju - 283   kcal/100g
  • Sardynka Atlantycka z dodatkiem masła - 238   kcal/100g
  • Sardynka w oleju - 221   kcal/100g
  • Sardynka w sosie pomidorowym - 162   kcal/100g
  • Makrela w oleju - 278   kcal/100g
  • Szprot w sosie pomidorowym - 154   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Ser Adyghe - 240   kcal/100g

Podobne przepisy