Sałatka z tuńczykiem pomidorami ogórkami serem warstwowym
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Połóż tuńczyka na dnie przygotowanych misek.
Krok 2:
Następnie ułóż jajka przepiórcze pokrojone w kliny. Posyp drobno posiekaną zieloną cebulą.
Krok 3:
Następnie ser pokrojony w kostkę.
Krok 4:
Następnie ogórki pokrojone w kostkę. Trochę soli.
Krok 5:
Następnie pomidory pokrojone w kostkę. Posyp drobno posiekaną zieloną cebulą. Skropić dressingiem: zmieszany olej, sok i pieprz.
Krok 6:
Udekoruj i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Saura blanszowana w oleju - 283 kcal/100g
- Sardynka Atlantycka z dodatkiem masła - 238 kcal/100g
- Sardynka w oleju - 221 kcal/100g
- Sardynka w sosie pomidorowym - 162 kcal/100g
- Makrela w oleju - 278 kcal/100g
- Szprot w sosie pomidorowym - 154 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Ser Adyghe - 240 kcal/100g