Sałatka z fasolą i szynką niemiecka
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Gotuj fasolę do miękkości. Pod koniec gotowania sól fasoli. Możesz wstępnie namoczyć fasolę przez noc w zimnej wodzie, aby przyspieszyć proces gotowania.
Krok 3:
Drobno posiekaj cebulę, zalej ją wrzącą wodą, aby była mniej gorzka. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Krok 4:
Paprykę kroimy w drobną kostkę.
Krok 5:
Podobnie pokrój marchewki.
Krok 6:
Następnie szynka i ogórek.
Krok 7:
Przefiltruj cebulę zalaną wrzącą wodą, połącz z gotowaną fasolą i resztą składników. Wszystko mieszamy, solimy do smaku i doprawiamy majonezem.
Krok 8:
Sałatka jest gotowa. Smacznego!
fasolę można ugotować dzień wcześniej lub wziąć puszkę, wtedy przygotowanie sałatki zajmie bardzo mało czasu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g