Sałatka z serem warkocz
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj warzywa, usuń łodygi z pomidorów, ogórków i papryki (te ostatnie również oczyść z nasion). Obierz łuskę cebuli.
2. Pokrój pomidory w plasterki.
3. Paprykę przekrój na pół i pokrój w paski.
4. Pokrój również ogórek na pół wzdłuż i pokrój w plasterki.
5. Cebulę należy pokroić w półpierścienie.
6. Włóż wszystkie warzywa do miski, dodaj szczyptę soli, majonez. Wszystko dobrze, ale delikatnie wymieszaj.
7. Połóż warzywa na płaskim talerzu.
8. Ser warkocz podzielić na włókna, które ułożyć na warzywach na wierzchu.
9. Udekoruj sałatkę gałązką mięty i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ser warkocz - 320 kcal/100g