pikantna sałatka kukurydziana bez majonezu i jajek

pyszna, ale pikantna sałatka w stylu meksykańskim. Jasna dekoracja stołu!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 31 % 4 g
węglowodany 54 % 7 g
75 kcal
IG: 29 / 43 / 29

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój ogórki w kostkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Paprykę i pomidory pokroić w średnią kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Chili pokroić w cienkie pierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj kukurydzę i fasolę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj sól, czarny pieprz, sok, olej.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj sałatkę i podawaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy