impregnat o smaku koniaku na biszkopt i ciasto

doskonała impregnacja do herbatników o smaku koniaku. Spróbuj i oceń! Do ciast biszkoptowych i ciastek przygotowuję tę opcję impregnacji - bardzo podoba mi się wynik. Proponuję spróbować i Tobie-na pewno twoje ciasto okaże się bardzo smaczne ;) Taka ilość impregnacji wystarczy na średnie ciasto.
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 42 g
190 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

1. Woda powinna być gorąca. Wlej go do małej miski.
2. Włóż cukier, dobrze wymieszaj, aby nie było kryształków cukru.
3. Wlej koniak i całkowicie ostudź mieszaninę.

Impregnat do ciastek jest gotowy! Możesz zaimpregnować jej ciasto.

pyszne i udane ciasta i ciasta!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy