sos do sałatek jogurtowych
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Włóż jogurt do miski, dodaj miód i ocet, wymieszaj.
2. Obierz i posiekaj czosnek - możesz go drobno posiekać lub wycisnąć przez prasę.
3. Umieść czosnek w misce z resztą składników.
4. Dodaj sól i pieprz do smaku.
5. Lekko ubij sos.
6. Włóż sos jogurtowy do lodówki na pół godziny, po czym możesz napełnić go sałatką.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- " Rastishka " - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g