marchewka z cukrem i masłem dyniowym

przepis dietetyczny, pyszne warzywo, bardzo smaczne i niskokaloryczne.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 42 % 8 g
węglowodany 53 % 10 g
118 kcal
IG: 60 / 0 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

trzy marchewki na drobnej tarce, doprawione olejem i wszystkim innym.

jak widać wszystko jest proste!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Masło dyniowe - 896   kcal/100g

Podobne przepisy