majonez na mleku z jajkami przepiórczymi
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Mleko powinno mieć temperaturę pokojową. Wlej go do miski blendera.
2. Dodaj olej roślinny do mleka. Ubijaj do uzyskania gładkości.
3. W osobnym pojemniku umieść jajka, cukier, sól, musztardę. Wlej sok z cytryny. Wszystko to również musi zostać ubite, krótko-dosłownie w ciągu minuty.
4. Wlej trochę mleka i masła do mieszanki jajecznej, kontynuując ubijanie. Masa powinna stać się dość gruba.
domowy majonez na mleku i jajach jest gotowy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g