skład / składniki
metoda gotowania
ugotujemy słodki przysmak w ten sposób:
1. Zmiksuj ciasteczka w okruchy. Możesz to zrobić za pomocą blendera lub po prostu włóż ciasteczka do plastikowej torby i ugniataj je bezpośrednio w nim wałkiem do ciasta. Wrzuć pokruszone ciasteczka do miski.
2. Umieść kakao w wątróbce, wymieszaj.
2. Dodaj zmiękczone masło do miski, które należy wcześniej wyjąć z lodówki.
3. Wlać mleko skondensowane, dobrze wymieszać słodką masę. Konieczne jest osiągnięcie jednorodności.
4. Z powstałej masy uformuj kulki. Rozmiar kulek zależy tylko od twojego pragnienia.
5. Włóż powstałe kulki do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Słodkie ziemniaki mogą być przechowywane w lodówce przez kilka dni, ale jest mało prawdopodobne, aby pozostały tak długo!
6. Przed podaniem zwiń ziemniaki w cukier puder.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g