pomarańcza z sosem bananowo-awokado

wegański deser, który można wykorzystać jako śniadanie lub przekąskę . Spróbuj koniecznie
svetadepAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 19 % 3 g
węglowodany 75 % 12 g
77 kcal
IG: 50 / 50 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

pokrój pomarańczę w kostkę. Do sosu możesz wziąć połowę banana i do smaku awokado (nie przesadzaj! pamiętaj o jego zawartości tłuszczu), ubij je mikserem, polej sosem pomarańcze. Deser można udekorować cynamonem, orzechami, granatem itp., co bardziej się podoba :)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g

Podobne przepisy