skład / składniki
metoda gotowania
Brak zdjęć, więc opiszę, jak to zrobić.
pokrój paprykę wzdłuż na pół, usuń łodygę, nasiona i nadmiar tuneli czasoprzestrzennych.
obierz czosnek.
umyj warzywa.
włóż paprykę, czosnek, zioła do robota kuchennego, blendera. Wszystko nie jest zbyt małe. Jeśli nie ma blendera ani kombajnu, przewiń maszynkę do mięsa za pomocą małej dyszy.
Sezam, kolendra, ziru, podgrzej lekko na patelni bez oleju aż pojawi się subtelny smak. Następnie wlej tę mieszaninę do moździerza, dodaj sól i lekko zmiażdż, ale nie do sproszkowanej masy.
wlej powstałą mieszankę suchych zmiażdżonych przypraw do mieszanki pieprzu, czosnku i ziół, dodaj mielony tymianek i wszystko dokładnie wymieszaj.
rozłóż powstały produkt w pojemniku (słoik, pojemnik itp.) i pozostaw najlepiej na trzy dni, aby się zaparzył, chociaż można go natychmiast użyć. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g