majonez na jajkach przepiórczych i oliwie z oliwek w blenderze
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nasze produkty. Upewnij się, że jajka i oliwa z oliwek mają tę samą temperaturę pokojową.
Krok 2:
Majonez można przygotować za pomocą blendera, ale zdecydowałam się użyć robota kuchennego, przystawki & quot; metalowy nóż & quot;. (Zrobiłem podwójną porcję, więc podwoiłem wszystkie produkty)
Krok 3:
Do jajek dodaj sól, cukier, gotową musztardę, pieprz do smaku.
Krok 4:
Ubijamy dosłownie pół minuty. Następnie wlej olej słonecznikowy cienkim strumieniem.
Krok 5:
Majonez gęstnieje tuż przed oczami)) pod koniec ubijania dodaj sok z cytryny i ubij trochę więcej.
Krok 6:
Oto taki wspaniały i pyszny majonez)) i bardzo gęsty)
Krok 7:
Przenieś do szklanego słoika i przechowuj w lodówce przez kilka dni. Lepiej zawsze zrobić świeżą porcję majonezu) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g