majonez na jajkach przepiórczych i oliwie z oliwek w blenderze

świetny i pyszny domowy majonez na jajach przepiórczych! Bardzo smaczny domowy majonez na jądrach przepiórczych. Możesz dodać świeży lub kwaśny starty ogórek, koperek-i będzie wspaniały zimny sos do mięsa)) i szybko go ugotuj. Głównym warunkiem jest to, że zarówno jajka, jak i oliwa z oliwek powinny mieć tę samą temperaturę pokojową.
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 3 g
tłuszcze 89 % 65 g
węglowodany 7 % 5 g
622 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Nasze produkty. Upewnij się, że jajka i oliwa z oliwek mają tę samą temperaturę pokojową.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Majonez można przygotować za pomocą blendera, ale zdecydowałam się użyć robota kuchennego, przystawki & quot; metalowy nóż & quot;. (Zrobiłem podwójną porcję, więc podwoiłem wszystkie produkty)

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Do jajek dodaj sól, cukier, gotową musztardę, pieprz do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubijamy dosłownie pół minuty. Następnie wlej olej słonecznikowy cienkim strumieniem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Majonez gęstnieje tuż przed oczami)) pod koniec ubijania dodaj sok z cytryny i ubij trochę więcej.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Oto taki wspaniały i pyszny majonez)) i bardzo gęsty)

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przenieś do szklanego słoika i przechowuj w lodówce przez kilka dni. Lepiej zawsze zrobić świeżą porcję majonezu) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g

Podobne przepisy