sos do zupy na zimę pomidory papryka

sos do zupy na zimę-nie możesz tego łatwiej wymyślić! Cóż, bardzo proste! Taka Stacja benzynowa będzie potrzebna każdej gospodyni domowej. Ważne, że jest świeża! Tak, tak, nawet niczego nie ugotujemy. Możesz to zrobić w kraju, aw domu już włóż do lodówki i używaj w razie potrzeby. Jeden sekret-bierzemy go tylko czystą łyżką i to wszystko! Wytrzyma całą zimę!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 5 g
25 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz i zetrzyj marchewki. Jeśli kroisz marchewki w zupę, pokrój je tak, jak kiedyś.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zrób taki kawałek, jak lubisz do zupy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz i posiekaj paprykę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posiekaj umyte i wysuszone warzywa.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Grubo posiekaj pomidory, usuń miejsca mocowania łodygi i uszkodzone miejsca, jeśli takie istnieją.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przełóż pomidory przez maszynkę do mięsa (lub zmiel blenderem).

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj sól do przecieru pomidorowego i wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj warzywa.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dobrze wymieszaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż obrabiany przedmiot w czystych, suchych słoikach.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zamknij czystymi, suchymi pokrywkami.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Przechowuj w lodówce, używaj w razie potrzeby.

miłego!
P. S. 1. Możesz dodać łyżkę bezwonnego oleju słonecznikowego na wierzch każdego słoika - wydłuży to okres przydatności do spożycia.
P. S. 2. Jeśli rzadko gotujesz zupy, włóż przedmiot do małych słoików, jest to wygodniejsze.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy