Sałatka Dniestr

bardzo obfita i łatwa do zrobienia sałatka! Szybko, smacznie i sycąco
InnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 8 g
tłuszcze 50 % 13 g
węglowodany 19 % 5 g
227 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

drobno posiekaj kapustę.
pokrój kiełbasę w paski.
dodaj kapustę (0,3 łyżeczki soli na 300 g kapusty). Ugniataj bez staranności, aby kapusta trochę wypuściła sok, zmiażdżony.
Połącz kapustę, kiełbasę i groszek.
dodaj majonez.
wymieszaj.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy