bułka pita z paluszkami krabowymi i fetą
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Nadzienie. Drobno posiekaj paluszki krabowe. Jajka ugotować na twardo i drobno posiekać. Pokrój fetę w cienkie plasterki. Umyj i osusz liście sałaty.
2. Posmaruj pierwszy liść chleba pita majonezem, rozłóż liście sałaty, połóż fetę na wierzchu.
3. Przykryj wierzch drugim arkuszem chleba pita, również posmarowanym majonezem. Rozłóż posiekane jajka, paluszki krabowe i kukurydzę w puszkach na wierzchu.
4. Zwiń chleb pita w ciasną rolkę, zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ser "feta" - 290 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g