cappuccino na mleku sojowym

orzeźwiający włoski napój samodzielnie i bez specjalnych urządzeń! Uwielbiam cappuccino, ale gotuję je na mleku sojowym, ponieważ od dawna stosuję dietę wegetariańską. Ale nie mogę odmówić ulubionego napoju:) cappuccino na mleku sojowym okazuje się nie gorsze niż na zwykłym. A pianka jest taka sama. Spróbuj!
VyuskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 20 % 1 g
węglowodany 60 % 3 g
21 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

1. Napełnij kawę wodą i zagotuj w Turku.
2. Kiedy" Czapka " kawy zacznie rosnąć, zdejmij turkę z ognia.
3. Powtórz ten proces jeszcze sześć razy.
4. Podgrzej mleko na patelni i ubij, aby uzyskać pianę.
5. Odcedź kawę do filiżanki, napełniając ją w trzech czwartych.
6. W razie potrzeby dodaj cukier.
7. Wlej mleko do kawy i nałóż piankę łyżką.

ciesz się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kawa mielona - 200   kcal/100g
  • Mleko sojowe - 34   kcal/100g

Podobne przepisy