Solony Karmel ze śmietany i masła
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Połącz syrop glukozowy i cukier puder. Podgrzewaj, aż pojawi się lekki karmelowy odcień.
2. Wlej gorącą śmietanę i masło, dodaj sól i gotuj, mieszając, około 5-7 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Syrop inwertowany - 400 kcal/100g