przekąska z jajek i sera
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do tej prostej przekąski potrzebujemy: jajek na twardo i solonego sera Sirtaki. I to wszystko!
Krok 2:
Jajka na pewno wyczyścimy .
Krok 3:
Następnie pokrój poziomo na połówki.
Krok 4:
Wyjmij żółtka. Do posypania potrzebujemy jednej z 4 połówek żółtka.Resztę wkładamy do lodówki do lepszych czasów.
Krok 5:
Łyżeczką wyjmujemy Sirtaki z pudełka i wkładamy białka do wgłębień. Wziąłem jedną łyżeczkę na pół jajka (białka).
Krok 6:
Teraz pamiętamy o połowie żółtka, bierzemy je i posypujemy na wierzchu. Wziąłem palce trochę ugniatane (kruszone).
Krok 7:
Wszystko, przekąska jest gotowa! Smacznego !!!
Jeśli masz tylko surowe jajka, po prostu je ugotuj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ser solankowy - 355 kcal/100g