Impregnat do herbatników z koniakiem
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
bierzemy pojemnik i wkładamy do niego cukier, wlewamy wodę i podgrzewamy na kuchence, ciągle mieszając. Ogień należy zmniejszyć po zagotowaniu syropu. Gotuj syrop przez około pięć minut. Po ugotowaniu potrzeba trochę czasu, aby ostygł – w przybliżeniu do temperatury ciała.
gdy syrop ostygnie, dodaj koniak i dobrze wymieszaj masę. Impregnacja jest gotowa! Z jego pomocą Twoje arcydzieła cukiernicze staną się jeszcze bardziej bezbłędne i niepowtarzalne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g