Impregnat do herbatników z koniakiem

aromatyczna impregnacja do niesamowitych deserów! Gotuj i ciesz się! Kiedy goście byli już bardzo blisko, wpadłem na pomysł, aby uzupełnić i tak już nieskazitelny biszkopt o kolejny składnik. Nie potrzeba było dużo brandy do impregnacji, ale efekt takiej Skórki był po prostu niesamowity. Deser zerwał wiele owacji na stojąco!
@ rishk@Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 32 g
146 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

bierzemy pojemnik i wkładamy do niego cukier, wlewamy wodę i podgrzewamy na kuchence, ciągle mieszając. Ogień należy zmniejszyć po zagotowaniu syropu. Gotuj syrop przez około pięć minut. Po ugotowaniu potrzeba trochę czasu, aby ostygł – w przybliżeniu do temperatury ciała.

gdy syrop ostygnie, dodaj koniak i dobrze wymieszaj masę. Impregnacja jest gotowa! Z jego pomocą Twoje arcydzieła cukiernicze staną się jeszcze bardziej bezbłędne i niepowtarzalne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy