banany w karmelu

pyszne, oryginalne, nie drogie, pasuje do świątecznego stołu. Pasuje do szampana.
Króliczek260188Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 1 g
tłuszcze 11 % 4 g
węglowodany 86 % 31 g
160 kcal
IG: 0 / 47 / 53

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

wlej wodę do pojemnika (najlepiej z grubym dnem), dodaj cukier granulowany, masło. Stawiamy na średnim ogniu i gotujemy przez 5 minut.ciągle mieszając.

banany pokrojone w kubki wkładamy do pojemnika z wrzącą zawartością i gotujemy przez 1 minutę.

kładziemy banany na talerzu, polewamy karmelem, posypujemy cynamonem, sezamem i cukrem pudrem.
smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy