banany w karmelu
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
wlej wodę do pojemnika (najlepiej z grubym dnem), dodaj cukier granulowany, masło. Stawiamy na średnim ogniu i gotujemy przez 5 minut.ciągle mieszając.
banany pokrojone w kubki wkładamy do pojemnika z wrzącą zawartością i gotujemy przez 1 minutę.
kładziemy banany na talerzu, polewamy karmelem, posypujemy cynamonem, sezamem i cukrem pudrem.
smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g