skład / składniki
metoda gotowania
do gotowania potrzebujesz małego rondla. Zbieramy do niego wodę i ogrzewamy w ogniu. Gdy woda się zagotuje, włóż do pojemnika przygotowaną wątrobę szczupaka, liść laurowy, sól, mieszankę pieprzu z groszkiem i przykryj pokrywką. Gotuj wątrobę przez kwadrans.
podczas gotowania wątroby pokrój cebulę w półpierścienie, jabłka w cienkie plasterki. Gdy wątroba jest gotowa, wyjmujemy ją i pozwalamy jej ostygnąć. Schłodzoną wątrobę szczupaka kroimy na małe kawałki i łączymy z jabłkami i cebulą. Wymieszaj składniki.
będzie bardzo smaczne, jeśli dodasz kroplę octu i gałkę muszkatołową. Następnie dopraw wszystko oliwą z oliwek i dodaj sól do smaku. Teraz nasze danie będzie musiało stać trochę na zimno. Przykryj pojemnik pokrywką i wstaw do lodówki na pięć godzin. Po tym czasie możesz wreszcie cieszyć się ciasteczkami szczupaka po królewsku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Wątroba szczupaka - 131 kcal/100g
- Mieszanka groszku pieprzowego - 231 kcal/100g