skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować sałatkę, najpierw ugotuj jajka i filet z kurczaka. Nie solić filetów podczas gotowania, ponieważ ser, a także oliwki i tak nadadzą potrawie niezbędną słoność. Jajka i filety ostudzić.
podczas przygotowywania tych produktów zajmij się resztą składników: rozłóż ser na cienkie sznurki i włóż do głębokiej miski, pokrój oliwki w plasterki i wyślij do sera.
następnie pokrój chleb w kostkę, osusz na suchej patelni, aż będzie lekko rumiany.
grzanki, filety i jajka ostudzić. Dodaj krakersy do już przygotowanych składników i po prostu pokrusz filet z kurczaka rękami w misce.
jajka obrać, pokroić w drobną kostkę i również włożyć do miski. Dopraw sałatkę majonezem lub, w razie potrzeby, lżejszym sosem i podawaj, po uprzednim ułożeniu na talerzu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Chechil - 313 kcal/100g