Barszcz Płynny na śmietanie

Piękna i niezwykła porcja pysznego barszczu - w kubku! Bardzo smaczny barszcz. Odbywa się to bardzo łatwo. Zwykle ten Barszcz pije się bezpośrednio z kubka. Zawsze go podaję

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 5 g
tłuszcze 35 % 8 g
węglowodany 43 % 10 g
133 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W średnim rondlu gotujemy bulion, chociaż możesz gotować ten Barszcz po prostu w wodzie. Następnie wyjmij kości lub mięso, odcedź bulion. W kubku z wodą (gdzieś pół szklanki wody) mieszamy mąkę, aby nie było grudek, dodajemy śmietanę i mieszamy. Włóż cukier. Wlej to wszystko do bulionu, zagotuj, dodaj kminek, Lavrushka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Osobno ugotuj buraki, posiekaj je na grubej tarce, posyp octem lub sokiem z cytryny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na samym końcu dodaj buraki do garnka i nadal możesz dodać posiekane warzywa. Doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować mocno, w przeciwnym razie kolor barszczu się zmieni. Wlać do kubków i pić. Ale jest inny sposób (mój ulubiony) na zjedzenie tego barszczu, tak robią moi rodzice. Gotuj ziemniaki osobno lub jeśli masz ziemniaki z wczorajszego obiadu, możesz zrobić kawałki, możesz też puree ziemniaczane. Wlej gorący barszcz do talerza i dodaj tam ziemniaki, możesz nawet jeść na zimno

smacznego !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g

Podobne przepisy