skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W średnim rondlu gotujemy bulion, chociaż możesz gotować ten Barszcz po prostu w wodzie. Następnie wyjmij kości lub mięso, odcedź bulion. W kubku z wodą (gdzieś pół szklanki wody) mieszamy mąkę, aby nie było grudek, dodajemy śmietanę i mieszamy. Włóż cukier. Wlej to wszystko do bulionu, zagotuj, dodaj kminek, Lavrushka.
Krok 2:
Osobno ugotuj buraki, posiekaj je na grubej tarce, posyp octem lub sokiem z cytryny.
Krok 3:
Na samym końcu dodaj buraki do garnka i nadal możesz dodać posiekane warzywa. Doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować mocno, w przeciwnym razie kolor barszczu się zmieni. Wlać do kubków i pić. Ale jest inny sposób (mój ulubiony) na zjedzenie tego barszczu, tak robią moi rodzice. Gotuj ziemniaki osobno lub jeśli masz ziemniaki z wczorajszego obiadu, możesz zrobić kawałki, możesz też puree ziemniaczane. Wlej gorący barszcz do talerza i dodaj tam ziemniaki, możesz nawet jeść na zimno
smacznego !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g