skład / składniki
metoda gotowania
ryż przepis wykorzystuje słodki (lub jak to się nazywa - "lepki") - jest to jedna z azjatyckich odmian o bogatym smaku i wysokiej gęstości. Kleisty ryż jest używany głównie do dań deserowych, a jego główną zaletą jest brak glutenu, co czyni go idealnym składnikiem posiłków dietetycznych.
pierwszy etap gotowania słodkiego ryżu z rodzynkami-przygotowanie żywności:
1. Ryż dokładnie opłucz i gotuj do miękkości (około dwudziestu minut).
2. Podczas gotowania ryżu należy opłukać rodzynki i zalać je gorącą wodą, aby puchły. Połóż spuchnięte rodzynki na papierowej serwetce i wysusz.
drugim etapem gotowania jest sos ryżowy:
3. W gorącym gotowanym ryżu włóż przyprawy, masło i cukier (można zastąpić miodem lub substytutem cukru). Delikatnie wymieszaj owsiankę.
4. Włóż przygotowane rodzynki do przyprawionego ryżu i ponownie wymieszaj.
ostatni etap-zgłoszenie:
5. Podawaj słodki ryż z rodzynkami. Aby to zrobić, możesz użyć formy do serwowania sałatek (pierścienia) lub wziąć prosty kubek. W jednym i drugim przypadku ściany smarujemy masłem, a owsiankę dobrze ubijamy i umieszczamy na środku talerza.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zira - 112 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Słodki ryż - 350 kcal/100g