skład / składniki
metoda gotowania
jednym z głównych składników tej oryginalnej zupy jest pieczony kurczak korniszon. Ponieważ ta koncepcja nie jest jeszcze szeroko stosowana, chcę wyjaśnić, że ten kurczak nie ma związku z małymi warzywami - jest po prostu malutki sam w sobie, nie więcej niż 500 gramów. Weź wodę do zupy na podstawie tego, którą zupę lubisz, gęstą lub płynną. Średni to około 3 litry.
przygotowanie zupy nie jest trudne, ale zaczniemy gotować wieczorem - pamiętaj, aby namoczyć fasolę w zimnej wodzie. Rano spuszczamy wodę z fasoli, a wraz z chorizo, mostkiem (cały kawałek) i kurczakiem korniszonowym pokrojonym na dwie części wkładamy do rondla i napełniamy świeżą zimną wodą.
stawiamy patelnię na średnim ogniu, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ciepło. W międzyczasie przygotowujemy smażenie. Aby to zrobić, obierz i pokrój cebulę i czosnek w małe kostki, a następnie smaż je, aż będą przezroczyste na oleju roślinnym. Kilka minut przed końcem gotowania dodaj paprykę do patelni.
Wyślij smażenie do zupy i gotuj wszystko razem, aż będzie gotowe. Naczynie soli i pieprzu jest na samym końcu, aby fasola była ugotowana i nabrała delikatnej tekstury. Jeśli posolisz na początku, fasola po prostu stwardnieje. Przygotowanie zupy po dodaniu smażenia trwa około 90 minut.
z gotowej zupy wyjmij składniki mięsne, pokrój je na kawałki i włóż z powrotem. Zupę podawaj na gorąco, w razie potrzeby posypując drobno posiekanymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona na surowo - 530 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Fasola biała - 102 kcal/100g
- Kurczaki korniszony - 173 kcal/100g
- Boczek wieprzowy - 155 kcal/100g