Sałatka z wątróbką szczupaka

zrób sałatkę z wątróbką szczupaka. Zaskocz swoją rodzinę przysmakiem! Wątroba szczupaka to bardzo delikatny i smaczny produkt. A sałatka z nią okazuje się po prostu niesamowita. Kiedy po raz pierwszy ugotowałem to danie, moi krewni długo zgadywali główny składnik, ale nikt nie dał poprawnej odpowiedzi. Osobno chcę zauważyć, że trudno jest znaleźć wątrobę szczupaka w sprzedaży, ale po zdobyciu świeżego drapieżnika o mniej lub bardziej przyzwoitych rozmiarach możesz już użyć tego składnika.
olgaNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 13 g
tłuszcze 44 % 12 g
węglowodany 7 % 2 g
172 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

przygotowanie sałatki jest bardzo proste:

1. Gotuj wątrobę szczupaka do miękkości i pokrój w drobną kostkę.
2. Jajka również ugotować, ostudzić i pokroić w drobną kostkę.
3. Pokrój ogórek na średnie kawałki.
4. Jabłko obrać, pokroić w kostkę i lekko zalać sokiem z cytryny, aby się nie ściemniało.
5. Zetrzyj ser na grubej tarce.
6. Drobno posiekaj cebulę.
7. Włóż wszystkie składniki do głębokiej miski (zostaw trochę cebuli do dekoracji), dopraw majonezem, w razie potrzeby solą, wymieszaj.
8. Podawaj udekorowane zieloną cebulą.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Wątroba szczupaka - 131   kcal/100g

Podobne przepisy