Impregnat do ciastek cukrowych

bardzo prosta, ale jednocześnie pachnąca i smaczna impregnacja. Łatwo i szybko przygotować syrop cukrowy do namoczenia biszkoptu, aby był delikatny i soczysty. A cynamon doda wyrafinowanego akcentu smakołykowi.
asaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 50 g
199 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Wlej wodę do rondla, umieść ją na kuchence (umiarkowane ciepło).
2. Połóż laskę cynamonu.
3. Wlać cukier, mieszając, zagotować mieszaninę. Konieczne jest, aby wszystkie kryształy całkowicie się rozpuściły, a syrop nabrał pięknego złotego koloru.
4. Zdejmij patelnię z ognia i pozwól mieszaninie ostygnąć, a następnie usuń cynamon.

syrop jest gotowy do namoczenia biszkoptu.

kulinarne arcydzieła dla ciebie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy