Impregnat do ciastek czekoladowych
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
w przygotowaniu impregnacji ważnym składnikiem jest syrop cukrowy, który można przygotować zarówno z cukru białego, jak i brązowego. Wolę używać tego drugiego, ponieważ sprawia, że smak jest nieco bardziej wieloaspektowy.
bierzemy patelnię, wkładamy do niej cukier, wlewamy wodę i kładziemy na kuchence. Nie zapomnij ciągle mieszać. Po zagotowaniu masy ogień należy zmniejszyć i gotować syrop przez około siedem minut. Gdy syrop stanie się gęsty, wyjmij go z pieca.
następnie konieczne jest schłodzenie syropu do temperatury około trzydziestu pięciu stopni. Następnie dodaj ciemny rum i dokładnie wymieszaj impregnację. Po odstawieniu impregnacji możesz użyć jej do własnych celów.
arcydzieła cukiernicze dla ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Rum - 75 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g