Impregnat do ciastek czekoladowych

lubisz robić ciasta? Przepis na pyszną impregnację specjalnie dla ciebie! . Możesz długo szukać receptur różnych impregnatów do pieczenia lub wymyślić własne proporcje, dodać różne składniki do określonej bazy. To naprawdę interesujące i całkiem zabawne doświadczenie. Wyobraź sobie, że jesteś rodzajem alchemika:) ale jeśli masz mało czasu, lepiej użyć prostego i sprawdzonego przepisu na impregnat rumowy na biszkopt czekoladowy. Na przykład tym.
AnnaSerAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 40 g
165 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

w przygotowaniu impregnacji ważnym składnikiem jest syrop cukrowy, który można przygotować zarówno z cukru białego, jak i brązowego. Wolę używać tego drugiego, ponieważ sprawia, że smak jest nieco bardziej wieloaspektowy.

bierzemy patelnię, wkładamy do niej cukier, wlewamy wodę i kładziemy na kuchence. Nie zapomnij ciągle mieszać. Po zagotowaniu masy ogień należy zmniejszyć i gotować syrop przez około siedem minut. Gdy syrop stanie się gęsty, wyjmij go z pieca.

następnie konieczne jest schłodzenie syropu do temperatury około trzydziestu pięciu stopni. Następnie dodaj ciemny rum i dokładnie wymieszaj impregnację. Po odstawieniu impregnacji możesz użyć jej do własnych celów.

arcydzieła cukiernicze dla ciebie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Rum - 75   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g

Podobne przepisy