Sałatka z wątróbką z kaczki
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Jajka należy ugotować i schłodzić. Obierz je, pokrój w duże paski.
2. Kroimy również gotowaną i całkowicie schłodzoną wątrobę.
3. Pokrój ogórki. Staraj się, aby wszystkie składniki były krojone w ten sam sposób.
4. Wymieszaj jajka, wątrobę i ogórki, włóż groszek.
5. Dodaj majonez, wymieszaj. W razie potrzeby dodaj sól.
6. Pokrój cebulę w cienkie pierścienie, udekoruj sałatkę na wierzchu.
sałatka jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wątróbka z kaczki - 405 kcal/100g