Sałatka z wątróbką z kaczki

bardzo prosta, ale niesamowicie pyszna sałatka! Przygotuj i zachwyć krewnych! Sałatka jest przygotowywana bardzo szybko i wymaga minimalnego wysiłku, a smak jest doskonały. Nadaje się zarówno na obiad, jak i na świąteczny stół, a także na spotkania z przyjaciółmi. Ogólnie polecam :)
MaksiczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 8 g
tłuszcze 63 % 17 g
węglowodany 7 % 2 g
186 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

1. Jajka należy ugotować i schłodzić. Obierz je, pokrój w duże paski.
2. Kroimy również gotowaną i całkowicie schłodzoną wątrobę.
3. Pokrój ogórki. Staraj się, aby wszystkie składniki były krojone w ten sam sposób.
4. Wymieszaj jajka, wątrobę i ogórki, włóż groszek.
5. Dodaj majonez, wymieszaj. W razie potrzeby dodaj sól.
6. Pokrój cebulę w cienkie pierścienie, udekoruj sałatkę na wierzchu.

sałatka jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Wątróbka z kaczki - 405   kcal/100g

Podobne przepisy