impregnat do Kawy na biszkopt

dla tych, którzy lubią pyszne desery i lubią eksperymentować! Kiedy mam mało czasu, ale chcę się rozpieszczać pysznym, zawsze myślę o tak prostym deserze jak biszkopt. Przygotowanie go jest łatwe i proste z improwizowanych produktów. Aby nadać miękkość, wystarczy namoczyć biszkopt prostym w przygotowaniu syropem. Wolę herbatniki o smaku kawy.
lerikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 96 % 27 g
141 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

bierzemy pojemnik i łącząc w nim cukier granulowany i wodę, kładziemy go na kuchence. Podgrzej masę na ogniu, ciągle mieszając. Gdy syrop się zagotuje, wystarczy kolejna minuta, aby cukier całkowicie się rozpuścił. Po całkowitym rozpuszczeniu zdejmij patelnię i pozwól masie ostygnąć.

gdy syrop ostygnie, zaparz kawę. Musi być solidny. Przygotowaną kawę należy odcedzić i połączyć z syropem cukrowym i koniakiem.

impregnacja jest gotowa! Miłych eksperymentów kulinarnych!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Kawa naturalna, mielona - 201   kcal/100g
  • Kawa - 94   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy