impregnat do ciastek kawowych
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
bierzemy pojemnik i łącząc w nim cukier granulowany i wodę, kładziemy go na kuchence. Podgrzej masę na ogniu, ciągle mieszając. Gdy syrop się zagotuje, wystarczy kolejna minuta, aby cukier całkowicie się rozpuścił. Po całkowitym rozpuszczeniu zdejmij patelnię i pozwól masie ostygnąć.
gdy syrop ostygnie, zaparz kawę. Musi być solidny. Przygotowaną kawę należy odcedzić i połączyć z syropem cukrowym i koniakiem.
impregnacja jest gotowa! Miłych eksperymentów kulinarnych!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Kawa naturalna, mielona - 201 kcal/100g
- Kawa - 94 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g