skład / składniki
metoda gotowania
przed rozpoczęciem gotowania powinieneś zająć się brzuchami ryb. Konieczne jest oczyszczenie z nich łusek, usunięcie skóry.
rozmrozić mieszaninę warzyw, oczyścić resztę warzyw.
dobrze umyte ziemniaki pokroić w dość dużą kostkę i gotować do miękkości.
cebulę można gotować na kilka sposobów: ponieważ mamy w rodzinie dzieci, które jej nie lubią, kroję cebulę na pół i po ugotowaniu wyjmuję połówki z patelni. Lub możesz pokroić cebulę na półpierścienie (średnie kawałki) i po prostu dodać do ziemniaków wraz z marchewką.
rozmrożone warzywa lekko podsmaż na oliwie z oliwek, aby były miękkie.
gdy ziemniaki są ugotowane, dodaj do nich mieszankę warzywną i brzuch, gotuj przez kolejne 5-7 minut. Dodaj sól i pieprz do smaku.
dodaj drobno posiekany koperek do gotowej zupy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Meksykańska mieszanka mrożona - 72 kcal/100g
- Brzuch łososia - 310 kcal/100g